Friday, 4 June 2010

BENGKEL SOLEKAN PERIBADI SICHANTEKJELITA 2/2010

Ini gambar2 dari bengkel solekan peribadi SiChantekJelita yg diadakan pada 23/5/2010 bertempat di Kompleks Kejiranan Putrajaya persint 16. Sape2 yg berminat boleh contact or message me at 0196697701



















Wednesday, 21 October 2009

TEAMBUILDING AT KEDAH

Da lame x update blog... windu rasenye...Baru-baru ni aku diarahkan pergi kursus pengukuhan pasukan di kedah. Sebanyak lebih 30 orang yang menyertainya. Kursus ini
di anjurkan oleh INTURA.

Macam-macam aktiviti yang ade..akhir sekali masuk gua itik / gua gendang. Dalam gua tu ada ular... tapi pihak bomba diamkan (yelah semestinya kami tak akan masuk dalam gua tersebut kalau tahu kan...). Dalam gua tu..sempit sgt...beberape kumpulan yang ada terpaksa merangkak dan ada juga yang berjalan itik... dan keadaan gua tersebut mmg gelap gelita... kami cuma berjalan berpandukan cahaya lilin... betul2 pegang erat beb... nasib baik depan dan belakang aku pompuan je... hehehe

lagi satu, yang musykil sgt sampai sekarang... asap yang ada di gua tersebut berbau colok... sehinggakan aku hembus nafas pun keluar asab... tapi bukan asab sejuk tp asab bau colok..itu yg musykil sehingga ke hari ini. Ada yang cakap jangan tegur atau bertanya.... MISTERII>>...ermm..

ok.. sekian..





Sunday, 26 July 2009

launching another blog

Askumm semua. sorry da lame x update blog. Sebab sibukk sangat ...dengan kerja n andaman. Sekarang ni nak launching another blog saya yg akan memaparkan segala hasil kerja tangan saya di dalam bidang solekan. So plz layari ke sichantekjelita.blogspot.com. atau klik sini love u all.

Tuesday, 23 June 2009

AKU NAK JADI MAK ANDAM YE!!!

Bz betul aku akhir2 ni. Sebab pegi kelas andaman di KL. Aku memang minat sangat andaman dari dulu lagi.. tapi baru sekarang je aku dapat peluang belajar ni (sementara masih cuti ni).

Kelas aku pergi ni boleh belajar sampai pandai. Tapi yang wajib pergi hanya 4 hari sahaja. So kalu x pandai2 juga baru la pergi buat praktikal lagi. Tapi aku rase tak payah pegi lagi pun xpe... aku dah boleh buat da. Yang penting foundation n soket mate tu.

Kali 1 & 2 aku dapat model dari butik tu je (hari bekerje).

Kali 3 ... ecah la yang jadi model aku... sayang ecah. (hari sabtu)

Kali 4 ... zah dapat jugak jadi model aku.... member kesayanganku ni.. hihihihi.... (die terpaksa ambik el (jumaat)- itulah yang sayang).

So di bawah ni ade la picture yang aku ambik dari camera digital aku tu.. so picture tu x lah sehebat camera habi aku tu. (x leh nak adjust)...hihihihi

So sape2 nak cari makeup untuk dinner, bertunang n kahwin boleh lah contact aku ye.

ni muke model aku yang belum makeup dan selepas makeup.

Model dari butik







Ini model namenye ecah












Yang model ni lak namenye zah.. ikutkan waktu ni xde makeup hanye belajar buat rambut, sampin dn lain2. Die ni paksa suruh makeup sbb nak jumpe BF lepas tu. Aku just makeup sesimple sahaja...sbb kalu makeup betul2kan terkejut orang pulak.





Saturday, 6 June 2009

LUCU WAN DIKACAU CUCU

Mak mertua aku ni jenuh dikacau cucu-cucu 2 org ni... iaitu qistina (anak aku) dan sasa (anak ita) (cuti sekolah.. bercuti di rumah aku..'pakej ekonomi').

Puas mereka bermain-main sampai muntah dan kini wan lah yang jadi mangsa mereka... barang permainan baru....huhuhuhu.

Lucu melihat ibu mertuaku dikacau mereka. Anak aku qistina memang pandai tangkap gambar dan merakam video menggunakan kemera digital aku tu. Ade beberapa gambar dan video yang mencuit hati aku.

inilah budak2 nakal yang main sampai bosan







turn wan pulak.....





lihatlah gelagat dieorang ni.

Thursday, 4 June 2009

FAVORITE SONG



david archuleta - a little too not over you

It never crossed my mind at all
That's what I tell myself
What we had has come and gone
You're better off with someone else
It is for the best
I know it is
But I see you

Sometimes I try to hide
What I feel inside
And I turn around
You're with him now
I just can't figure it out

Tell me why
You're so hard to forget
Don't remind me
I'm not over it
Tell me why
I can't seem to face the truth
I'm just a little too not over you

Memories suppose to fade
What's wrong with my heart
Shake it off let it go
Didn't think it would be this hard
Should be strong, moving on
But I see you

Sometimes I try to hide
What I feel inside
And I turn around
You're with him now
I just can't figure it out

Tell me why
You're so hard to forget
Don't remind me
I'm not over it
Tell me why
I can't seem to face the truth
I'm just a little too not over you

Maybe I regret
Everything I said
No way to take it all back
Yeah
Now I'm on my own
How I let you go
I'll never understand
I'll never understand
Yeah, ohhh.

Tell me why
You're so hard to forget
Don't remind me
I'm not over it
Tell me why
I can't seem to face the truth
I'm just a little too not over you

Tell me why
You're so hard to forget
Don't remind me
I'm not over it
Tell me why
I can't seem to face the truth
And I really don't know what to do
I'm just a little too not over you

Not over you, ooh.